ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η ΙΟΣ

Με μια γραφική κατάλευκη πρωτεύουσα και ονειρεμένες χρυσές παραλίες, η Ίος είναι ένα από τα ομορφότερα κυκλαδονήσια. Το νησί της αρχαίας ιστορίας, των 365 εκκλησιών, αλλά και της έντονης νυχτερινής ζωής, κρύβει πολλά ανεξερεύνητα μυστικά που αποκαλύπτονται στον επισκέπτη.

Αποκαλείται και το νησί του Ομήρου, καθώς σύμφωνα με τον θρύλο, ο αρχαίος ποιητής άφησε την τελευταία του πνοή εδώ. Λέγεται μάλιστα ότι ο τάφος του εντοπίζεται στη θέση Πλακωτό, στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Τυρκουάζ κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια άμμος, κοσμοπολίτικα vibes και θαλάσσια σπορ συνθέτουν το σκηνικό του Μυλοπότα, της πιο δημοφιλούς παραλίας της Ίου.

Local tip: Μη χάσετε το ηλιοβασίλεμα από το μοναστήρι της Παναγιάς Γκρεμιώτισσας, που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Χώρας.

 

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ HIDEOUT

Σε απόσταση μόλις 5 λεπτών με τα πόδια από την κοσμοπολίτικη παραλία του Μυλοπότα και 10 λεπτά μακρυά από τη Χώρα της Ίου, το Hideout βρίσκεται στην ιδανική τοποθεσία για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, για όσους αναζητούν τη χαλάρωση και τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού.

  • Λιμάνι:  4.1 χλμ
  • Μυλοπότας: 150 μ
  • Χώρα Ίου: 1.5 χλμ
Top